״הדג שמחוץ למים״
שי, 23, ישראל
כבר בניתי לי חיים לבד ופתאום הכל משובש לי ויצא מאיזון. לא הבנתי כמה המצב שלי שברירי
שי הוא סטודנט שנה ג' באונברסיטת בן גוריון בבאר שבע ועובד בתור מלצר במסעדה.
כשמסעדה נסגרה הוא מצא את עצמו ללא הכנסה, הוא הבין מהר מאוד שלא יהיה לו איך לשלם את שכר הדירה ונאלץ לחזור לגור עם ההורים שלו בחדרה. למזלו נשארו לו רק חודשיים לחוזה השכירות בעל הבית הסכים לשחרר אותו מהחוזה מוקדם. שי לא האמין שאחרי שהוא בנה לעצמו חיים עצמאיים הוא נמצא במצב שבו הוא צריך לוותר על הכל. המשבר גרם לו להכיר בעובדה שלא היה ערוך כלכלית למצב קיצוני, ולהבין שהוא חייב ללמוד לחסוך כדי שלא ימצא את עצמו במצב הזה בעתיד.
כשהלימודים עברו ללמידה מרחוק, הוא לא הצליח להתרכז והרגיש שזה לא רציני, אבל אחרי כשבועיים הוא הבין שהוא חייב להתאפס כדי לא להתחיל לצבור פער. שי התחיל לבנות לעצמו סדר יום חדש.
שי מודאג מאוד מכך שההורים שלו ידבקו. הוא החל לשמור באדיקות על אמצעי הזהירות שלו ואפילו התחיל לפזר לעצמו בבית פתקים שיזכירו לו לשמור על הניקיון במקומות שבהם הוא לא היה רגיל.
שי הפך ל"שליח" של הבית לכל מה שצריך מחוץ לבית ועבור להורים שלו. בשכונה שבה הם גרים, התחילו להגיע משלוחים קבועים של פירות וירקות מחקלאים באזור. הוא הופתע לגלות שהמחירים יותר זולים מאלו בסופר שהוא קונה בדרך כלל ושהאיכות גבוהה יותר.
בשבועות הראשונים שי בילה שעות מול הזום עם חברים, בשיעורים ובעצם בכל פגישה שיש לו. אחרי זמן מה הבין שמה שהוא עושה כל היום זה להיות מול המחשב ושכל הפעילויות שלו נראות אותו הדבר דרך המסך, שי התחיל לסדר מחדש את האופן שבו הוא מתקשר עם אחרים. עם חלק מהחברים הוא שמר על קשר רק בהודעות וואטס אפ, עם חלק רק בטלפון ובכל מקרה, ניסה להימנע מהזום אפילו בשיעורים שבהם ישב מול המסך עם המצלמה כבויה.
מה אמרו אנשים דומים
״אני משאיר ברחבי הבית פתקיות של הוראות ניקוי כדי לא לשכוח בעת פעולות שונות.״
״אני צריך ללמוד טוב יותר איך לנהל את הכסף שלי. מעולם לא ידעתי מה לעשות במעט הכסף שיש לי, ועכשיו הכול מדברים על כמה הכול עומד להיות גרוע יותר, ואני מבולבל מתמיד.״
ישראל, 40
״אנשים מקבלים את המצרכים שלהם על-ידי יצירת קשר ישיר עם ספקי המכולת המסורתיים והמקומיים, מכיוון שזו דרך טובה יותר להשיג מוצרים טריים ולעזור לעסקים קטנים. בנוסף, קנייה ישירה מן השוק הופכת את התקשורת לאנושית יותר.״
״ההרגשה של לשבת (מול המסך כל היום) היא כמו של חיים בחלון פתוח כל הזמן.״
קנדה, 25
פרו, 65
ברזיל, 56
המשתנים שמגדירים את ההתמודדות עם המשבר ועם היציאה ממנו
חווית הפרסונה את משבר הקורונה והיציאה ממנו
זירות מחקר רלוונטיות לדמות
בונים שגרות יום חדשות
דור חדש של צרכנות
בודד לי נקודת אחיזה
הולכים לאיבוד ללא רשת ביטחון
אוכלים אחרת
הוירטואליה השתלטה על חיינו
מי מהלקוחות שלך הוא שי?
מה אתם יכולים לעשות כדי ששי יחזור לשיגרה החדשה ולחיים מאוזנים כלכלית?
בואו ונעצב יחד את המציאות החדשה!